Angol nyelvi kurzus, Dublin, Írország - 1. nap


    Elérkezett 2 hetes dublini kurzusunk első napja. 

    Izgatottan vártam már az utazást, október 10-én, vasárnap indult a repülőnk délután 5 óra után kicsivel. Itteni idő szerint este 7 óra 20 perckor le is szálltunk, így három óra volt az utazás, hiszen egy időzónát váltottunk. A repülő út nagyon sima volt és szerencsére a busz út is a városba. Átszállás nélkül 30 perc alatt beértünk a belvárosba, ahol pár perc alatt meg is találtuk a hotelt. A szállás elfoglalása után meglátogattunk egy helyi tradicionális vendéglátó egységet.


    Másnap reggel 9 órakor, kipihenten érkeztünk a Twin English Centre központi épületébe, ahol egy rövid de részletes eligazítás után kialakították az osztályokat. Péterrel egy csoportba kerültünk, ez nekünk megnyugvást adott, de igyekszünk teljesen külön dolgozni és minél többet beszélni angolul. Megismerkedtünk a tanárunkkal, John-nal. Nagyon kedves ember, csak egy kicsit gyorsan beszél. Igaz a maszk sem segít az érthetőségen. Megismertük az osztálytársainkat is, többségében fiatal mindenki és vannak, akik igen messziről jöttek, mint Brazília vagy Paraguay, de a kontinensről is utaztak rajtunk kívül, például Svájciak.

    Rövid nap volt a mai, egy kevés tanulás és beszélgetés után a délután teljesen szabad volt, így igyekeztünk kihasználni és szétnéztünk a városban. 

    Várjuk a holnapi napot.


 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ENGLISH MATTERS COURSE, HELSINKI 2022.10.06.

ENGLISH MATTERS COURSE, HELSINKI 2022.10.07.

ENGLISH MATTERS COURSE, HELSINKI 2022.10.02.